PVC STOLARIJA

Pvc stolarija je široko zastupljena i njen udeo na tržištu je u stalnom porastu kao dostojnoj zameni za alu stolariju. Ono što joj daje prednost je znatno niža cena u odnosu na aluminijumsku stolariju, a odlikuju je mahom iste ili slične karakteristike.

Naziv pvc potiče od plastičnog materijala od koga se izrađuje, tj. polivinilhlorida, koji se pokazao kao veoma otporan materijal na različite vremenske uslove. Pvc stolarija je otporna na koroziju što je čini dugovečnom, a pritom pruža odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju. Ne postoje dodatni troškovi farbanja, jer njihova glatka površina je veoma laka za održavanje. Osim toga pvc stolarija se odlikuje izuzetnom otpornošću i vrhunskim izolacionim osobinama.

Modernog je izgleda, proizvodi se u više varijanti boja (koje povećavaju cenu), veoma jednostavna za održavanje i u potpunosti ispunjuje sve ekološke zahteve očuvanja životne sredine (“eco friendly”).

Naš izbor partnera za pvc profile je “VEKA AG”, čija se specifičnost ogleda u tome da isporuku svojih profila vrše neposredno iz fabrike u Nemačkoj, što nas čini direktnim uvoznicima za Timočki region u Srbiji.

Veka pvc stolarija

Pvc stolarija visokog kvaliteta


Kada je reč o termoizolaciji prozora, najbitnija stavka je propuštanja toplote (U-vrednost). Naši pvc prozori ne ispunjavaju sve ove uslove samo svojim atraktivnim dizajnom, već i svojim izvanrednim unutrašnjim vrednostima, vrhunski izolacioni-višekomorni sistemi smanjuju troškove grejanja i pružaju maksimalnu zaštitu i sigurnost tokom cele godine.

Zaštita od buke doprinosi boljem kvalitetu i komforu stanovanja. Ukoliko Vam buka predstavlja problem, onda su naši prozori pravo rešenje za Vas. Uz naše prozore u Vašem domu će ponovo vladati mir zato što poseduju izvanredne izolacione karakteristike i zato što je u njih ugrađeno izopan staklo. Veka profili štite Vaš dom od svih tipova buke.

Prozori, balkonska vrata ili vrata od terase su veoma važni za sigurnost Vašeg doma. Veka profili pružaju visok nivo sigurnosti: napravljeni od čvrstog pvc-a i prema utvrđenim normama proizvodnje dodatno opremljena čeličnim ojačanjem – kako u krilima, tako i u ramu. Sve to ih čini stabilnijim i otpornijim, ukoliko dođe do pokušaja nasilnog otvaranja.

Veka prozorski sistemi laki za održavanje, a njihov atraktivan izgled je trajan, pritom ih nije potrebno farbati. Ta činjenica ne samo da je praktična, već Vam i trajno štedi novac, koji biste potrošili na farbanje. Takođe Vam vrhunski pvc profili olakšavaju čišćenje, zbog svoje ravne i homogene površine su i više nego zahvalni za održavanje.

Sistemi pvc profila

Pvc stolarija petokomorni profil Veka

VEKA EFFECTLINE

Sistem za stambene i poslovne objekte
Specijalizovan za upotrebu u stambenim i poslovnim objektima

Ekonomičan sistem vrhunskog kvaliteta profila

Klasičan dizajn, optimalna stabilnost i dugovečnost

Elegantna širina profila propušta veću količinu svetla u prostorije

Petokomorni profil ugradne dubine od 70 mm smanjuje troškove grejanja i hlađenja

Debljina spoljašnih zidova od 3 mm u RAL klasi A

Pvc stolarija petokomorni profil Veka

VEKA SWINGLINE

Sistem zaobljenih kontura

Ekskluzivan i savremen sistem, atraktivnog zaobljenog dizajna sa ispupčenim krilom

Veoma lako održavanje, zahvaljujući oblim ivicama i usklađenim proporcijama

Veća stabilnost višekomorne konstrukcije i kutijastih ojačanja

Petokomorni profil dubine 70 mm i debljine spoljnog zida od 3 mm

Visoka izolacija smanjuje troškove grejanja i spoljašnje buke

Dugoročno funkcionisanje i očuvanje vrednosti

Pvc stolarija šestokomorni profil Veka

VEKA SOFTLINE 82 MD

Sistem za uštedu energije

Šestokomorni sistem sa dubinom ugradnje 82 mm sa debljinom zida od 3 mm

Savremena tehnologija za uštedu energije ga stavlja daleko ispred konkurencije

Zastakljivanje trostrukim staklima doprinosi vrhunskoj termoizolacionoj vrednosti

Dihtovanje sa srednjom zaptivkom sa 3 nivoa zaptivanja pruža zaštitu od spoljašnje buke, hladnoće, promaje i vlage

Profil za sve namene sa optimalnom statičkom stabilnošću i dugoročnim funkcionisanjem

Okov za pvc stolariju

Okov na prozoru služi za pomeranje i upravljanje prozorom uz pomoć niza različitih funkcija kao što su otvaranje, zatvaranje ili kipovanje. Pored toga okov ima veliki značaj u zaštiti od provale. Pomoću dodatnih tačaka zaključavanja, sigurnosnih pečuraka i prozorskih ručki, sa funkcijom zaključavanja, nemoguće je nasilno otvoriti prozor.

Svi naši okovi imaju tzv. “Tilt&Turn”, odnosno okretno-nagibni mehanizam, koji dozvoljava pokretanje ručice u tri funkcionalna položaja. Inovativna površinska zaštita okova, pored elegantnog izgleda, doprinosi i 100% antikorozivnoj zaštiti. Potvrda kvaliteta su sertifikati međunarodnih instituta i centara u Nemačkoj, a to su Iso standardi o kvalitetu i zaštiti životne sredine, kao i Ral pečat kvaliteta za okretno nagibni okov.

“SIEGENIA-AUBI” je vodeći svetski proizvođač okova za pvc stolariju, koje mi koristimo u izradi naše stolarije. U sistemu Siegenia Favorit Si-line, sve unutrašnje komponente su integrisane i povezane preko centralnog sistema za zaključavanje (vidi sliku).

Siegenia okov pvc stolarija

Okov za pvc stolariju